Siirry suoraan sisältöön
Etusivu » Ajankohtaista » ICOMin uusi museomääritelmä käännetty suomeksi

ICOMin uusi museomääritelmä käännetty suomeksi

Museomääritelmä suomeksi

Elokuussa 2022 ICOM:in yleiskonferenssissa Prahassa museoiden edustajat eri puolilta maailmaa sopivat yhteisestä museomääritelmästä. Pitkän pohdintaprosessin jälkeen suomenkielinen käännös on vihdoin täällä! Suomenkielinen käännös uudesta museomääritelmästä hyväksyttiin ICOM Suomen hallituksen kokouksessa 4. elokuuta 2023.

Museo on yleishyödyllinen, pysyvä ja yhteiskuntaa palveleva instituutio. Se tutkii, kerää, säilyttää, tulkitsee ja asettaa näytteille aineellista ja aineetonta perintöä. Museot ovat yleisölle avoimia, saavutettavia ja inklusiivisia. Museot edistävät monimuotoisuutta ja kestävää kehitystä. Ne toimivat ja viestivät eettisesti ja ammattimaisesti, yhdessä yhteisöjensä kanssa. Museot tarjoavat monipuolisia oppimisen, ilon, pohdinnan ja tiedon jakamisen kokemuksia.

Lisätiedot ICOMin uudesta museomääritelmästä löydät ICOMin nettisivuilta:
https://icom.museum/en/news/icom-approves-a-new-museum-definition/  

Avainsanat: