Siirry suoraan sisältöön

Edustajat

Edustajahaku vuonna 2024

Tällä hetkellä ei voimissa olevia hakuja. Seuraava haku on keväällä 2025.

ICOM Suomi haluaa edistää jäsentensä ammatillista kehittymistä ja verkostoitumista tukemalla osallistumista erilaisiin verkostoitumis- ja koulutustilaisuuksiin. Edustajuutta voi vuoden 2024 aikana hakea sekä kansainvälisiin että suomalaisiin lähi- ja verkkotapahtumiin. ICOM Suomen komitea osallistuu edustajan osallistumiskustannuksiin. Hakijan tulee esittää hakemuksessaan laskelma osallistumiskustannuksista ja muista mahdollisista rahoituslähteistä.

Hakemuksessa on osoitettava tilaisuuden tuoma hyöty joko hakijan oman taustayhteisön toiminnan, henkilökohtaisen ammatillisen osaamisen tai kotimaisen museoalan kehittämisessä. Hakijan tulee olla hyväksytty ICOM Suomen komitean jäseneksi 2022 tai aiemmin ja hän on maksanut vuosien 2022 ja 2023 jäsenmaksut. Hakija on ammatissa toimiva yksilöjäsen tai yhteisöjäsenen edustaja. Edustajaksi voivat hakea myös opiskelijajäsenet.

ICOM Suomen komitea kattaa edustajiensa osallistumiskustannuksia tositteita ja raportointia vastaan toteutuneen tilaisuuden jälkeen. Alkuperäiset tositteet kuluista tulee toimittaa ICOM Suomen hallitukselle kahden kuukauden sisällä tilaisuuden päättymisestä. Tarvittaessa korvausta voi hakea myös ennen tilaisuutta olemalla yhteydessä ICOM Suomen hallitukseen.

ICOM Suomen edustaja sitoutuu raportoimaan tilaisuudesta ennakkoon sovitulla tavalla. Tavoitteena on tuoda ajankohtaisia ja mielenkiintoisia aiheita suomalaisten museoammattilaisten tietoisuuteen.

Kulukorvaus ja raportointi

ICOM Suomen komitea kattaa edustajiensa matka- ja osallistumiskustannuksia tositteita ja raportointia vastaan toteutuneen matkan jälkeen hallituksen myöntämään summaan saakka. Tarvittaessa kulukorvausta voi hakea myös ennen matkan toteuttamista olemalla yhteydessä ICOM Suomen hallitukseen. Ohjeet tositteiden lähettämiseen lähetetään edustajiksi valituille. Edustajille ei korvata päivärahoja. Alkuperäiset tositteet kustannuksista tulee toimittaa ICOM Suomen komitean hallitukselle matkan jälkeen, kahden  kuukauden sisällä matkan päättymisestä.

Peruuntuneesta matkasta ei makseta tukea, huolehdithan että matkavakuutuksesi on ajantasalla.

ICOM Suomen edustaja sitoutuu raportoimaan matkastaan kuvin ja sanoin. Vaihtoehtoja matkaraportin muodoksi ovat blogikirjoitus tai 3–5 Facebook-päivitystä. Tavoitteena on tuoda ajankohtaisia ja mielenkiintoisia aiheita suomalaisten museoammattilaisten tietoisuuteen. Matkaraporttien tarkoitus on lisätä ICOMin jäsenten tietoisuutta kansainvälisten komiteoiden laajasta kirjosta sekä käsiteltävien aiheiden, osallistujien että tapahtumapaikkojen suhteen.

Blogikirjoitus / näkökulma

Valitse yksi puheenvuoro, kiinnostava aihe tai keskustelu. Pohdi ja kirjoita millaisia ajatuksia se herättää. Älä jätä huomioitasi vain yleiselle tasolle: jos mainitset, että joku puhuja puhui mielenkiintoisesti, kerro tarkemmin, miksi koit, että hänen puheensa oli kiinnostava. Pyri myös tarjoamaan linkkejä, joiden kautta lukija pääsee tutustumaan alkuperäiseen aineistoon, keskustelua herättäneeseen henkilöön tai aiheeseen. Näkökulman lisäksi voit lyhyesti halutessasi pohtia seminaarimatkaa yleisemmin. Olivatko järjestelyt onnistuneet ja toimivat. Tutustuitko iltatilaisuuksissa uusiin kiinnostaviin ihmisiin tms. Niin ruusut kuin risut ovat kiinnostavia. Monet meistä ICOM:in matkablogin lukijoista järjestämme itsekin seminaareja. Kaikki kokemukset ovat hyviä kuulla.

  • Lähetä teksti ja kuvatekstit doc- tai docx-muodossa ja kuvat erillisinä jpg-tiedostoina. Halutessasi voit merkitä, mihin paikkaan testiä haluat kuvat sijoitettavan.
  • Muista mainita tekstissä nimesi, tittelisi sekä taustaorganisaatiosi.

Facebook-päivitykset

Yhteensä 3–5 päivitystä. Yksi kuva tai video per päivitys ja teksti julkaistaan ICOM Finlandin facebook-tilille konferenssimatkan aikana. Voit liittää päivitykseen kiinnostavia linkkejä kohteista, seminaarin puhujista tai puheenvuorojen materiaaleista. Face-päivitys on tyyliltään rento. Anna oman äänesi kuulua!

Kirjoitukset tehdään ICOM Finlandin tililtä. Annamme teille ylläpitäjä-roolin, pyytäkää sitä lähettämällä sähköpostia osoitteeseen communications@icomfinland.fi

Koska Face-päivitys tehdään ICOMin tililtä, muista liittää mukaan oma nimesi ja museosi heti päivityksen alkuun. Esimerkiksi tähän tyyliin:

ICOMin edustajana Kioton triennaalista raportoi: Maija Mehustaja Maalahden mehumuseosta.

Haku voimassa 1.3-7.4