ICOM Suomen edustajat

ICOM Suomi tukee jäsentensä osallistumista kansainvälisten komiteoiden kokouksiin ja ICOMin yleiskokouksiin sekä muihin museoalan kansainvälisiin tapahtumiin. Vuonna 2017 ICOM Suomi lähetti kansainvälisiin museoalan tapaamisiin  28 edustajaa 9 eri maahan. Edustajiksi valitaan täysimääräisiä jäseniä. ICOM Suomi osallistuu edustajiensa matkakustannuksiin.  Edustajaksi voi hakea alla olevalla lomakkeella.

Edustajiksi valitut kirjottavat matkastaan blogikirjoituksen tai päivittävät ICOMin Facebookia matkan aikana. Ohjeet alla.


raportointi

ICOM Suomen edustaja sitoutuu raportoimaan matkastaan kuvin ja sanoin. Vaihtoehtoja matkaraportin muodoksi ovat blogikirjoitus tai 3–5 Facebook-päivitystä. Tavoitteena on tuoda ajankohtaisia ja mielenkiintoisia aiheita suomalaisten museoammattilaisten tietoisuuteen. Matkaraporttien tarkoitus on lisätä ICOMin jäsenten tietoisuutta kansainvälisten komiteoiden laajasta kirjosta sekä käsiteltävien aiheiden, osallistujien että tapahtumapaikkojen suhteen.

Blogikirjoitus / näkökulma

Valitse yksi puheenvuoro, kiinnostava aihe tai keskustelu. Pohdi ja kirjoita millaisia ajatuksia se herättää. Älä jätä huomioitasi vain yleiselle tasolle: jos mainitset, että joku puhuja puhui mielenkiintoisesti, kerro tarkemmin, miksi koit, että hänen puheensa oli kiinnostava. Pyri myös tarjoamaan linkkejä, joiden kautta lukija pääsee tutustumaan alkuperäiseen aineistoon, keskustelua herättäneeseen henkilöön tai aiheeseen. Näkökulman lisäksi voit lyhyesti halutessasi pohtia seminaarimatkaa yleisemmin. Olivatko järjestelyt onnistuneet ja toimivat. Tutustuitko iltatilaisuuksissa uusiin kiinnostaviin ihmisiin tms. Niin ruusut kuin risut ovat kiinnostavia. Monet meistä ICOM:in matkablogin lukijoista järjestämme itsekin seminaareja. Kaikki kokemukset ovat hyviä kuulla.

  • Lähetä teksti ja kuvatekstit doc- tai docx-muodossa ja kuvat erillisinä jpg-tiedostoina. Halutessasi voit merkitä, mihin paikkaan testiä haluat kuvat sijoitettavan.

  • Muista mainita tekstissä nimesi, tittelisi sekä taustaorganisaatiosi.

  • Lähetä raportti osoitteeseen kati.huovinmaa@gmail.com

 

Facebook-päivitykset

3–5 päivitystä kuvineen (ja/tai video) ICOM Finlandin facebookiin konferenssimatkan aikana. Voit liittää päivitykseen kiinnostavia linkkejä kohteista, seminaarin puhujista tai puheenvuorojen materiaaleista. Face-päivitys on tyyliltään rento. Anna oman äänesi kuulua.
Huom! Varmistathan että Facebook-postauksesi on Kenen pitäisi tämä nähdä? -kohdassa määritetty julkiseksi. Pystyt määrittämään jokaisen postauksen erikseen sitä tehdessäsi tai sen jo julkaistuasi. Valikkoon pääset harmaastaa maapallokuvakkeesta. Täältä pääset tarkempiin ohjeisiin.


hae