ICOM Kyoto 2019 – 25th ICOM General Conference

Saarivaltio Japanin historialliseen Kioton kaupunkiin kokoontuu yli 4000 museoammattilaista keskustelemaan museokentän tuoreimmista tuulahduksista. Suomen komitea on lähettänyt 15 omaa edustajaansa, jotka tulevat raportoimaan konferenssin annista täällä ICOM Suomen komitean blogisivuilla sekä Facebookissa. Suomalaisia museoihmisiä on päätynyt Kiotoon, puhumaan, esittelemään omaa työtään tai osanottajina, jopa yhteensä 30!

Mielenkiintoa ja kuohua on herättänyt uuden museomääritelmän esittely ja äänestys, joka tapahtuu Kiotossa. Prosessi, jolla määritelmä on tuotettu, sekä lopullinen määritelmä, ovat saaneet ristiriitaisen vastaanoton jäsenistön parissa. Määritelmä-äänestyksestä on odotettavasti tulossa dramaattinen, joten kannattaa pysyä kuulolla!
ICOM Finland