Pariisin it-buumin uudet tuulet

waede.jpg

Kansainvälisen museoneuvoston kesäkuiset vuosikokoukset järjestettiin viime viikolla Pariisissa 6-8.6.2018. Unescon päämajan kellariin kokoontuneet järjestön kansalliset ja kansainväliset komiteat saivat kuulla tänä vuonna sihteeristön tekemistä teknologisista edistysaskelista.

Järjestön uudet verkkosivut

Pariisin kokouksien osanottajien toistuvasti esille ottama huoli järjestön sisäisen kommunikaation heikkoudesta sai myös tänä vuonna huomiota osakseen. Erityisesti kommunikaatio kansainvälisten ja kansallisten komiteoiden välillä, esimerkiksi uusien jäsenten liittyessä järjestöön, oli tapetilla.

Pariisin sihteeristö on kuitenkin sijoittanut uusien nettisivujen tekemiseen 126 t€, ja niiden on määrä valmistua hyvin pian. Uusien sivujen kautta myös kommunikaation ja jäsentoiminnan pitäisi helpottua. Uudet sivut ovat toden totta paikallaan, sillä nykyiset ovat auttamatta vanhentuneet.

Pariisi on muutenkin panostanut kommunikaatioon, sillä se on hiljattain palkannut mm. sosiaalisen median koordinaattorin, joka operoi järjestön Facebook-sivuilla ja päivittää uutta Instagram-tiliä.

IRIS-jäsenrekisteri

Pariisi on myös ottanut käyttöön uuden jäsenrekisterin, koodinimeltään IRIS. SalesForce -alustalle rakennettu järjestelmä on suunniteltu myös pääkonttorin ohella kansainvälisten ja kansallisten komiteoiden käyttöön. Suomen komitea on jo hankkeen alusta alkaen seurannut innokkaana sen edistymistä, ja tänä vuonna järjestetty workshop toi lupausta myös oman kansallisen jäsenprosessimme kehittämiselle. 

Hieman hankalakäyttöinen ja aavistuksen keskeneräinen, mutta monitoiminen rekisterityökalu saattaisi mahdollistaa meille jopa siirtymisen kokonaan IRIS-järjestelmään. Tällä hetkellä oma jäsentietokantamme on FloMembers-alustalla ja Pariisi haluaa tiedot taulukkolaskentamudossa. IRIS edustaa siis valtavaa kehitystä tiedonkulussa Pariisin ja komiteoiden välillä. Käytännössä jäsenistölle IRIS tarkoittaisi mahdollisuutta maksaa jäsenmaksut verkossa, muuttaa osoitetietoja verkossa, sekä nopeampaa korttien ja tarrojen toimitusta.

Olemme yhteydessä jäsenistöön aikeistamme uuden jäsenrekisterin suhteen, kun sen aika koittaa!

nl.jpg

ICOMFAMILY.NL

Internetin ihmeellisistä mahdollisuuksista saatiin kuulla myös Alankomaiden komitean puolelta. He ovat luotsanneet uuden ICOM Family palvelun, jonka avulla ICOMin jäsenet voivat sopia epämuodollisen tapaamisen toisen alankomaalaisen kollegan kanssa. ICOMin valtavaa museoammattilaisten verkostoa hyödyntävä vertaisdeittipalvelu on erittäin tervetullut lisä ja looginen jatke museolaisten yhteiselle toiminnalle. Ideasta voisi vaikka joku kehittää uuden mobiiliapplikaation, sillä järjestön oma ICOMMUNITY ei nimestään huolimatta järin kannusta yhteisöllisyyteen.

http://www.icomfamily.nl/

 
lassi_icom.png

Lassi Patokorpi
ICOM Suomen komitea ry
Projektivastaava